top of page

Dark Swan Rum: na 2 gins lanceren fanaten nu ook Brugse rum

Bijgewerkt op: 5 apr. 2021


Brugge, 2 november 2020 – Na 2 gins en evenveel bottled cocktails lanceert de Bruges Gin Society ook een Brugse rum. De Brugse rum dankt zijn unieke smaak aan de tijd die hij kreeg om in het pittoreske Brugge op vaten van de club te rusten. Karamel, vanille en een aangename zure toets van mirabellen rollen zo door het glas.


Eigen gin

In 2014 verenigden 3 Bruggelingen zich om hun kennis en passie in gedestilleerde dranken met elkaar te delen. Hun ervaring in smaken en aroma’s bracht hen als de Bruges Gin Society regelmatig bij de stookketels van gekende stokerijen en gins in België.De Brugse club groeide verder uit, analyseerde zo’n 300 gins tot op de kruiden toe en besloot in 2016 zijn eigen unieke Brugse gin uit te brengen. De Black Swan Gin vloog dat jaar uit en kent sindsdien veel bijval in Brugge en daarbuiten, dankzij zijn unieke smaak en geur die hij dankt aan de combinatie van kruiden die langs de Brugse waterwegen groeien en de verschillende citrus.


Zijn naam dankt de Black Swan Gin uiteraard aan de zwarte zwaan die toen in de Brugse reien opdook en zelfs internationaal voor best wat ophef zorgde toen sommigen ervoor pleitten om hem te verwijderen. Enkele dagen later verdween hij plots voorgoed.


60° op vat

Bij een volgend experiment legde de club de gin, maar dan op 60% alcoholsterkte, een jaar lang op vaten die het zelf behandelde. Het resultaat werd een goudkleurige, gelagerde gin, die liefhebbers vandaag puur met een ijsblokje drinken. Of met een gemberbier voor wie de 60° toch wat te veel van het goede is. In elk geval, de Gold Swan Gin is door zijn unieke smaak en dito rijpingsproces gegeerd onder de liefhebbers.


2 bottled cocktails


De passie voor gin is bij het drietal zo groot dat ze twee jaar geleden de uitdaging aangingen om een betere variant van de negroni-cocktail te maken. De combinatie van de Black Swan Gin, vermout, bitters en een uitzonderlijk en natuurlijk proces op eigen vaten leverde de MissGroni op die de Bruges Gin Society op fles aan de man brengt. Liefhebbers van de cocktail hoeven alleen een ijsblokje in glas te brengen, 8 cl MissGroni uit de fles te gieten en de cocktail eventueel met een schijfje sinaasappel

af te werken.Net voor de eerste lockdown in het voorjaar van 2020 ving de club op dat de Vesper Martini aan populariteit won in de meest trendy cocktailbars in het buitenland. Het drietal zag een mooie uitdaging om de Skype-aperitieven van de Bruggelingen nog te verbeteren en introduceerde de Vesper Swan. Nodig? Een ijsblok en 8 cl Vesper Swan. Iedereen kan het. De samenstelling is een stuk complexer, maar daar houdt de club net van.


Single estate rum

Uitdagingen gaat de Bruges Gin Society duidelijk niet uit de weg. Een hele poos geleden borrelde het idee onder de Bruggelingen om een unieke Brugse rum op de markt te brengen.


Terwijl zelfs de betere rumproducenten vandaag vaak voor “blends” kiezen om een constante kwaliteit en smaak te garanderen, wilde het trio niet weten van een samenstelling van verschillende rumdestillaten van verschillende restates (domeinen).


In hun zoektocht naar een “single estate rum” vonden de drie mannen in de Caraïben een unieke rum die hun getrainde neus en smaakpapillen aangenaam verraste. Eenmaal aangekomen in Brugge, leefde de verwachting in hun omgeving dat het nieuwe product snel

zou kunnen worden geproefd. Tot hun grote verbazing staken de 3 mannen de drank in

eigen vaten en bewaarden de rum achter slot en grendel.Eigen Franse en Amerikaanse vaten

Zo kreeg de single estate rum alle tijd om de typische atmosfeer te absorberen op vaten van Amerikaanse en Franse eik. Het dankt zijn unieke en volle smaak dan ook aan het lange rijpingsproces dat het in Brugge meemaakt. Karamel, vanille en een frisse zuur van mirabellen komen in de mond vrij wanneer je 4cl van de rum in een glas giet.


In lijn met de rest van de familie kreeg de nieuwste telg een naam uit de zwanenfamilie. De Dark Swan Rum heeft de Brugse vaten recent verlaten.


Te koop bij enkele specialisten en op TheBrugesGinSociety.be

De club die best trots is dat het alles zelf doen – van het ontwerp van de fles, tot het handmatig schrijven van het flessennummer – startte eind oktober met de verdeling van zijn rum bij de betere drankenhandels.


Verder verkoopt de Bruges Gin Society zijn Dark Swan Rum net als alle andere producten via zijn website. Voor €35 btw incl. krijg je de rum in zijn fles thuis geleverd.

 

De Bruges Gin Society benadrukt dat het geen band heeft met de bar Brugse Gin Club.


Voor meer informatie, contacteer: Baptiste van Outryve op 0493 241 884 of info@thebrugesginsociety.be

40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page