top of page

Welke tonic gebruik je voor een heerlijke gin tonic?
Heel wat leuke feedback

We ontvangen dagelijks berichten van fans van onze Brugse gin en rum. Die feedback vinden we fantastisch. Bedankt!

Met welke tonic?

Naast die leuke feedback zien we ook regelmatig vragen binnenkomen van nieuwe fans die de Black Swan Gin of Dark Swan Rum online of in een van onze favoriete winkels hebben gekocht. De meestvoorkomende vraag is dan met welke tonic we de Black Swan Gin mix. Het mooie van deze gin uit Brugge is dat hij bijna met elke tonic past. Of the nu Schweppes, Fever Tree, Thomas Henri of een andere tonic is. De Black Swan Gin is op de World Gin Awards niet voor niets verkozen tot de 'Beste eigentijdse gin van België' verkozen. Uit de meest courante tonics gaat onze voorkeur uit naar de Schweppes Premium Original in het bolle flesje. Waarom? Omdat hij minder suikers bevat en vooral zijn parels lang houdt. Maar mogen we helemaal vrij kiezen, dan serveren we hem het liefst met een San Pelligrino Old Tonic. Check zeker ook onze andere tips en leuke cocktails die je met de Black Swan Gin kan maken.


Juiste verhoudingen

Eenmaal je de juiste tonic hebt gekozen, stel je je waarschijnlijk ook de vraag hoeveel gin, tonic en ijs je in jouw glas mag gieten. Ons antwoord op die vraag is altijd "zoals je hem het liefst drinkt." Zelf nemen we een zo groot mogelijke ijsblok, omdat hij dan traag smelt, gieten 4 cl Black Swan Gin en 10 cl tonic. Alle informatie over hoe je de Black Swan Gin serveert, kan je ook bij de serveertips van deze gin teruglezen.

Gold Swan: on the rocks of met gember

Ben je een van de gelukkigen die een fles van de Gold Swan Gin kon wegkapen? Toen de jury van de World Gin Awards hem recent tot de 'Beste gelagerde gin ter wereld' uitriep was onze voorraad in geen 24u uitverkocht.


Sindsdien ontvangen we ook regelmatig de vraag met welke tonic je de Gold Swan Gin serveert. In de werkelijkheid: geen.


Dit is misschien wat overdreven, maar we zouden het zonde vinden als je deze 60 graden sterke gin, die meer dan een jaar op vat heeft gerijpt, met een tonic zou mixen. Zelf drinken we hem puur met één ijsblokje. On the rocks dus. Het frisse ijsblokje zorgt ervoor dat er nog meer aroma's en smaken vrijkomt.


Wil je de Brugse Gold Swan Gin toch mixen? Ga dan voor een ginger ale of gemberbier. In de supermarkt en in speciaalzaken vind je ondertussen erg gemakkelijk een lekkere ginger ale of ginger beer. Alle informatie over hoe de de Gold Swan Gin serveert, lees je ook terug bij de serveertips van deze gin.


We zijn natuurlijk benieuwd met welke tonic jullie de Black Swan Gin al geserveerd hebben...


Cheers! 🥃

384 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page