top of page

Hoe maak je de beste cocktails?Onlangs gaven we enkele tips over hoe je de beste gin tonic kan maken. We ontvingen hierop heel wat reacties per e-mail en best wat vragen over waar Joachim, Hendrik en ik onze kennis en ervaring hebben opgedaan.

Veel proeven, proberen en ...

Hiervoor moeten we even in de tijd teruggaan. We hebben namelijk alledrie een passie voor smaken en aroma's. In gerechten, spirits, wijnen, ...


Die passie - geen verslaving - delen we samen en met elkaar. In die mate dat we samen al meer dan 300 gins op hun smaken, geuren (aroma's) en ingrediënten (botanicals) hadden geanalyseerd voor we enkele jaren geleden de Black Swan Gin ontwikkelden.


Hoe je dit doet? Door veel rond je te kijken en door vooral veel te proeven, te proberen en ... weg te gooien. Je legt op die manier verbanden en ontdekt welke smaken bij elkaar passen. Of net niet...


Kan je morgen een top cocktailshaker worden?

In principe kan je bartenders of -shakers in twee categorieën onderverdelen. De eerste groep weet flessen te spinnen en een fantastische show achter de bar te verkopen, zoals Tom Cruise in Cocktail. Die bartenders zijn erg technisch aangelegd en maken van elke banale handeling een fantastische move waar je mond van openvalt.


De tweede groep is minstens even technisch maar streeft vooral naar de beste cocktail. Hij of zij combineert smaken, aroma's en botanicals die je misschien nooit samen zou durven mengen.


In afwachting: bottled cocktails

Of je nu het liefst een echte shaker of mixologist wil worden, het zal veel tijd en geduld van je vragen. Maar hou vol en hou ons vooral op de hoogte!


Missgroni: Spaans zomerweer in je glas

Tot dan hoef je niet te wachten om jouw vrienden en familie met een heerlijke cocktail te verrassen. We gaven je al enkele leuke tips om een lekkere cocktail met kwaliteitsvolle gin of rum te maken, maar hebben ook twee heerlijke cocktails voor je gemaakt en op fles gezet. Zeg maar bottled cocktails of premixed cocktails.Onze Missgroni is onze variant op de negroni die men vaak op trendy Spaanse terrassen serveert. Hij biedt je een unieke en verrassende mix van de Black Swan Gin, vermouth en bitters en dankt zij smaak verder aan de tijd die we hem op vat lieten rusten. Een ijsblokje en een zeste van sinaasappel en hij is af. Dit zorgt voor een bittere en onaangename smaak. De Missgroni is een heerlijke cocktail voor op een zonnig terras.


Tip: wanneer je de schil van de sinaasappel neemt, vermijd dat je ook het vlezige witte meehebt.


Vesper Swan: onze James Bond cocktail

Daarnaast hebben we een mooi alternatief op de vesper martini, dé Bond-klassieker: onze Vesper Swan.


Wat erin zit, blijft ons geheim. Ben je zelf geen fan van gin tonic of is je partner dat niet, dan zal de Vesper Swan zeker in de smaak vallen. En het goed nieuws is dat gin-liefhebbers hem ook lusten. Deze bottled cocktail is fris, bevat mooie citrusaccenten en is de ideale compagnon op een zonnige (na)middag. Ook hier deden wij het werk voor jou: wat ijs en een glas. Meer heb je niet nodig.We zijn natuurlijk benieuwd naar jouw reactie op de Missgroni en de Vesper Swan.


Cheers 🥃

54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page