top of page

Beste rum en negroni ter wereld komen uit Brugge

The Bruges Gin Society valt met rum en cocktail opnieuw in de prijzen


Fles Dark Swan Rum en MissGroni
Dark Swan Rum en MissGroni beste ter wereld

-        Dark Swan Rum uitgeroepen tot ‘World’s Best Contemporary & Botanical Rum’

-        Missgroni uitgeroepen tot ‘World’s Best Classic Cocktail’

 

Brugge, vrijdag 7 juni 2024 – De beste rum en negroni komen uit Brugge. Dit werd bekend tijdens de befaamde World Drinks Awards in Groot-Brittanië. De makers zijn The Bruges Gin Society. In 2021 werd hun Gold Swan Gin al tot beste gerijpte gin ter wereld en de Black Swan Gin tot beste hedendaags gin van België uitgeroepen.

 

Dark Swan Rum: ‘World’s Best Contemporary & Botanical Rum’

Tijdens de World Rum Awards riep de gerenommeerde organisatie achter deze award de Brugse Dark Swan Rum uit tot de beste eigentijdse rum ter wereld. De Dark Swan Rum krijgt zijn unieke karakter, kleur en smaak, door de rijping op de eikenhouten vaten van de al eerder bekroonde Gold Swan Gin.

 

Fles Dark Swan Rum
Dark Swan Rum beste ter wereld

De vakjury omschreef de Dark Swan Rum als volgt: ‘Deze rum heeft een lichte en aangename neus en biedt rijke toffee- en subtiele notenaroma’s. Het smakenpalet onthult een mooie droogheid met hints van kruidigheid en delicate zoutigheid, samen met toetsen van citroenschil. De invloed van gin is aanwezig maar niet overheersend, met toevoeging van jamachtige toetsen, karamel en vanille. De afdronk is mooi in balans met een zacht botanisch karakter.’

 

De jury van de World Rum Awards bestaat uit de beste specialisten uit de branche en proeft alle rums blind.

 

De makers drinken de Dark Swan Rum zelf puur, met wat ijs. Maar wie er liever een cocktail mee maakt, kan er naast het ijs een Cuba Libre, een Dark’n Stormy of een andere cocktail van maken.

 MissGroni: ‘World’s Best Classic Cocktail’

Ook de negroni van The Bruges Gin Society viel bij de World Drinks Awards in de prijzen. De jury oordeelde dat de MissGroni, de Brugse eigentijdse twist van de negroni op basis van de Black Swan Gin, de beste klassieke cocktail ter wereld is. The Bruges Gin Society laat zijn MissGroni op eigen vaten rijpen.


Fles MissGroni
MissGroni beste ter wereld

Een Negroni is een klassieke Italiaanse cocktail die wordt gemaakt met drie gelijke delen gin, rode vermout en bitters. Het drankje wordt meestal geserveerd in een laag, breed glas met ijs en gegarneerd met een sinaasappelschil of sinaasappelpartje. De unieke robijnrode MissGroni heeft een alcoholgehalte van 28% procent. Het aperitief is delicaat en verfijnd en dankt zijn smaak aan de Brugse Black Swan Gin, subtiele toetsen van lokale kruiden, milde citroen en superieure vermout.

 

De jury omschrijft de MissGroni als volgt: ‘Heerlijke houtachtige tonen in de neus, vergezeld van hints van koffie, karamel en pure chocolade. Het mondgevoel is houtachtig en verfrissend met felle citrustoetsen en een goed uitgebalanceerde zoetheid. Aanhoudende bittere sinaasappel in de afdronk. Het vat voegt zowel complexiteit als een vleugje zachtheid toe.’

 

De makers van deze bottled cocktail drinken deze negroni als volgt: recht uit de fles over ijs in een breed laag glas, met wat zeste van sinaas, al dan niet afgetopt met wat vers sinaasappelsap.

 

Trio achter de Bruges Gin Society valt opnieuw in de prijzen

De Dark Swan Rum en MissGroni zijn van de hand van de Bruges Gin Society. Het trio hierachter, Baptiste van Outryve, Hendrik Baeke en Joachim Augustyn, richtten de vereniging in 2014 op. Samen analyseerden zij al meer dan 300 gins op hun smaak en aroma’s.

 

Met die kennis en ervaring creëerden zij in 2016 de Black Swan Gin, de eerste Brugse gin die op de markt kwam. De Gold Swan Gin en MissGroni volgden een jaar later. De Dark Swan Rum kwam voor het eerst in 2018 op de markt.

 

Het trio viel in 2021 al in de prijzen bij de World Gin Awards. Hun Gold Swan Gin werd toen uitgeroepen tot de beste vatgerijpte gin ter wereld. De Black Swan Gin werd toen als de beste hedendaagse gin van België bevonden.

 

Een fantastische erkenning, maar ook een grote verrassing

Het trio achter de Bruges Gin Society is erg blij met beide awards, maar reageert ook verrast: “Beide awards zijn een fantastische erkenning voor de passie waarmee we aan onze spirits werken, maar het nieuws kwam opnieuw als een grote verrassing voor ons. We zijn tenslotte een gepassioneerd Brugs groepje dat gins, rums en cocktails als hobby ontwikkelt. De vakjury proefde onze Dark Swam Rum en MissGroni blind. Beide dranken stonden dus naast die van internationale giganten en erg gekende merken. Wanneer je plots verneemt dat jouw rum en de cocktail tot ’s werelds beste wordt uitgeroepen, weet je opnieuw even niet wat er is gebeurd”, reageert het trio.

 

Burgemeester Dirk De fauw: "Deze internationale erkenning is een schitterend bewijs van het vakmanschap en de passie die in onze stad aanwezig is. The Bruges Gin Society zet Brugge op de kaart met hun uitzonderlijke creaties. Hun succes toont aan dat innovatie en traditie hand in hand kunnen gaan, en ik feliciteer hen van harte met deze welverdiende prijzen."

 

Groep gaat verder zoals voorheen

Hoewel de Bruges Gin Society zich nu plots tussen grote internationale groepen zou mogen meten, is het niet van plan te veranderen. ‘Met uitzondering van de awards die we op de fles zullen plaatsen’, voegt het trio eraan toe.  

 

Naast de MissGroni en Dark Swan Rum ontwikkelden deze artisanale makers nog andere spirits en cocktails:

-        Black Swan Gin: de bekroonde ambachtelijke Brugse gin met Brugse kruiden, in 2021 uitgeroepen tot Belgium’s Best Contemporary Gin op de World Gin Awards

-        Gold Swan Gin: de Brugse, op vaten gerijpte, gin, die in 2021 werd bekroond tot World’s Best Matured Gin op de World Gin Awards

-        Vesper Swan: een variant op de Vesper Martini, maar dan op basis van de Black Swan Gin

-        Coren Swan Genever: een vier keer in Brugge gedestilleerde jenever

-        52 Swans Rum: een limited edition, single estate rum die op één vat heeft gerijpt.


Fles Dark Swan Rum en MissGroni
Dark Swan Rum en MissGroni beste ter wereld

 

Verkooppunten

Voor alle verkooppunten, zie www.thebrugesginsociety.be

Ook heel wat restaurants, bars en cafés in Brugge schenken de gins, rum en cocktails van The Bruges Gin Society

71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page